In 8 stappen jouw businessplan!

Kiemkr8 helpt jou om in 8 stappen jouw idee uit te werken tot een goed doordacht businessplan. Met dat plan breng je vernieuwing en groei in jouw bedrijf. 

Is het tijd om te innoveren in jouw bedrijf?  Gebruik de 8 stappen van kiemkr8.

kiemkr8 businessplan

Stap 1 & 2

We beginnen altijd met het duidelijk omschrijven van jouw idee. Dat is de eerste stap. Een idee is net een zaadje. Het heeft namelijk een goede bodem nodig om te groeien. Het zoeken naar de juiste bodem is de tweede stap. We bestuderen jou, je bedrijf, je producten, de markt en jouw (aanstaande) klanten.

Kiemkr8 innovatiebureau

Stap 3 & 4

Als we alle informatie hebben, is het tijd om keuzes te maken. Jij bepaalt jouw strategie oftewel je kiest de richting die het beste bij jou en jouw idee past. Dat is stap 3. Daarna bepalen we samen wat je met de gekozen strategie wilt bereiken. Dat is de vierde stap; doelen stellen.

kiemrk8 businessplan

Stap 5 & 6

De vijfde stap is wat wij noemen de Ideeënplantage. Met diverse creatieve methoden bedenken we samen hoe we de doelen gaan realiseren. Daar groeien ideeën van. In stap 6 scheiden we het kaf van het koren en beschrijven we tot in het detail hoe jouw nieuwe product of dienst eruitziet, waarom, waar en voor welk bedrag jouw klant het koopt. Het idee is nu een conceptproduct of -dienst geworden.

kiemkr8 businessplan

Stap 7 & 8

In de zevende stap testen we het nieuwe product bij jouw klanten. Als het nodig is passen we het nog wat aan. Daarna is het tijd voor stap 8. Alles gereed maken om de markt op te gaan en ook daar helpen we je graag bij!

Wil je kiemkr8 ervaren?

Ben je benieuwd hoe we ook jouw idee kunnen laten groeien? Neem dan eens contact op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe we werken. Trouwens, vaak zijn er ook nog interessante subsidiemogelijkheden!